#9 Spreekwoordwoensdag – Schrijf daar gerust een P voor

header-linkedin-9Een P kan natuurlijk voor alles staan. Letterlijk voor alles. Ik zocht uit hoeveel woorden met een P beginnen (bizar veel) en was nog veel verder van huis met dit raadsel. De P staat voor…

Het dictee, yay!
Dit is weer typisch een spreekwoord dat helemaal nergens terug te vinden is. Google laat mij gewoon in de steek. Ik vond echter wel een oefendictee (hoe Nederlandsch) waar dit spreekwoord in terugkwam. Dus het is wel een bestaand iets! Gelukkig… Die mooie nieuwe fiets, schrijf daar gerust een P voor. Deze dicteetekst, gebaseerd op de letter P, had ik zelf niet kunnen verzinnen…

Als je peetoom van een petaohm ohms maakt, krijgt hij er een met vijftien nullen voor.

Wat?!

In de natuurkunde is de pascalseconde (Pas) de SI-eenheid van dynamische viscositeit. De poise (P) is de niet-SI-eenheid van (dynamische) viscositeit en gelijk aan 0,1 Pas.

Wat, wat?!

De P staat voor…
De P staat voor Geen Idee. Want ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Dat is het nadeel van die verloren spreekwoorden. Hoe kom je er in vredesnaam achter waar het dan voor staat of vanaf geleid is? Staat het misschien voor Pizza of Patat? Pindakaas of Poep? Politie of Pannenlap? Prima of(dikke) Pech? Parabool of Parasol? Schrijf daar gerust een Parasol voor. Hm, nee. Als ik Google vraag om een woord met een P, dan krijg ik als antwoord dat er 5802 woorden zijn die met deze medeklinker beginnen. Hallo!

Schrijf daar gerust een P voor – dat ben je kwijt

Het is dan wel weer leuk dat die P overal en nergens voor kan staan. Misschien staat de P inderdaad wel nergens voor en is het gewoon de letter P. De P van niets en de P van dat was het.

Gebruikssuggestie
Je hebt van die mensen die altijd alles overal laten liggen en het dan kwijt zijn. Zo heb ik laatst nog mijn favoriete trainingsbroek in de sportschool laten liggen. Daar kon ik inderdaad gerust een P voor schrijven, want die was ik kwijt. Balen.

P-balen.

Ik nodig je uit dit spreekwoord vooral veelvuldig te gebruiken en eens te brainstormen over waar de letter P wel of niet voor staat. Niet te moeilijk doen, dit spreekwoord kun je overal kwijt! Ha, kwijt? Schrijf daar gerust een P voor. 😉

Like & volg