#19 Spreekwoordwoensdag – De engeltjes schudden hun kussens uit

#10 Spreekwoordwoensdag

Ik had dit jaar niet echt een kerstgevoel. Achteraf besefte ik dat dit waarschijnlijk te maken had met het feit dat we geen witte Kerst hadden. Of een wit Nieuwjaar. Gewoon niets wit in december. Het hoort er toch een beetje bij. Maar gelukkig stelt Nederland nooit teleur als het aankomt op koud weer.

En zo geschiedde
Ondanks de groene Kerst konden we afgelopen dagen gelukkig wel genieten van een pakje sneeuw en een laagje ijzel. Dat laatste bracht meteen weer traumatische ervaringen naar boven, aangezien ik in Drenthe woon en vorig jaar rond deze tijd konden we het huis amper uit door de onvrijwillige ijsbanen hier in het noorden. Daar waar het westen sprak over aanstelleritis kon ik niet eens naar de brievenbus zonder (op het grind notabene!) op m’n neus te gaan…

1-0 voor Moeder Natuur.

Maargoed, geen teleurstellingen! De engeltjes hebben hun kussens weer bij elkaar geraapt en voor ons uitgeschud zodat wij toch kunnen genieten van een beetje wit in Nederland. Is de kussenmetafoor al geland? De sneeuw in ieder geval wel!

De engeltjes schudden hun kussens uit – het sneeuwt

Gebruikssuggestie
Als het sneeuwt, of wanneer je ’s ochtends wakker wordt en het heeft gesneeuwd, doe dan het volgende. En dit is heel belangrijk! Log in op Facebook, post een foto van de sneeuw en meld hierbij dat het sneeuwt of heeft gesneeuwd. Of, leuke touch, dat de engeltjes hun kussens hebben uitgeschud. Klik op verzend, leg je telefoon weg, en vervolg je dag.

Doe je dit niet(!) dan kan het zijn dat mensen zonder ramen niet weten dat het heeft gesneeuwd. Dat kan natuurlijk niet! En tja, pas als iets op Facebook staat telt het pas. Toch?

 

Like & volg