#23 Spreekwoordwoensdag – Geen twee deuntjes voor één cent zingen

Ik was net klaar met het kijken van de film Florence Foster Jenkins (gezien?) toen ik me bedacht dat ik nog een Spreekwoordwoensdag moest schrijven. Een echte schrijver krijgt overal inspiratie van en zo kwam ik op het spreekwoord van deze week. Geen zorgen, ik zal niet gaan zingen!

De volgende Beyoncé
Want zingen, tja. Ik probeer het mezelf af te leren om te zeggen dat ik het écht niet kan, maar eerlijk is eerlijk, ik ben nou eenmaal niet de volgende Beyoncé. En dat geeft ook niet, want ieder z’n ding natuurlijk. Dus nee, ik zal geen deuntje zingen voor één cent, en zeker geen twee deuntjes. Die ene cent kun je toch nergens meer kwijt. Ja, bij de Aldi, maar dan heb je alsnog víer andere één centjes nodig, of twee twee-centjes. Dat is gewoon een onbegonnen strijd…

Karaoke, maar niet onder de douche
Als ik goed kon zingen zou ik dat de hele dag doen. Niet alleen onder de douche en wanneer ik alleen in de auto zit (zoals ik nu meestal doe) maar ook tijdens het opruimen, tijdens feestjes, tijdens het koken en gewoon random tijdens het shoppen. Ik zou actief meedoen met karaoke en me inschrijven voor The Voice of Holland.

Maar helaas… ik zal geen twee deuntjes voor één cent zingen, want dat ik niet zo goed kan zingen, dát heb ik in deze blog al minimaal één keer verteld.. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel om daadwerkelijk twee deuntjes voor één cent te zingen. +1 voor deze prachtige volzinnen.

Geen twee deuntjes voor één cent zingen – geen zin hebben om hetzelfde nog een keer te herhalen.

Gebruikssuggestie
Ik weet zeker dat dit spreekwoord vanaf nu de ‘lievelings’ wordt van iedere ouder, leidinggevende of eigenwijze puber. Deze groepen mensen zeggen namelijk graag “Ja zeg, ik ga het niet nóg een keer herhalen”. En volgende keer dat dat gebeurt zal ik ze inderdaad aanraden dat tweede deuntje voor zich te houden en die ene cent in hun zak. Gewoon, voor als ze weer eens naar de Aldi gaan. Want wie wat bewaart die heeft wat, en wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Like & volg