#30 Spreekwoordwoensdag – speciale dorstige editie

Ik drink eigenlijk nooit alcohol, maar water en thee des te meer! Als ik me dan toch een keer waag aan een wijntje of een cocktail, dan loopt het niet altijd goed af. Laatst bijvoorbeeld, toen ik besloot een afzakkertje te nemen…

Dit is een niet-waargebeurd verhaal
Kort geleden was ik op stap in Groningen. Dit op zich is al een bijzonder ding, aangezien ik bijna nooit op stap ga. Het is gewoon niet zo aan mij besteed. Maar goed, dat is klein bier, dus even door. Mijn vriendinnen hadden besloten dat wij deze avond absoluut in een kringetje gingen drinken. Normaal drink ik niet, maar met de gedachte een glas op zijn tijd houdt de mot uit de maag zwichtte ik en beloofde een avondje mee te doen.

Had ik dat nou maar niet gedaan, want als ik alcohol drink word ik altijd een beetje lastig. Niet op een hele vervelende manier, maar gewoon een beetje brutaal. Tja, wat zal ik er van zeggen? Als de wijn zinkt zwemmen de woorden boven. Dat bier en barmhartigheid bij elkaar komen helpt dan natuurlijk ook niet mee. En dat bleek wel weer! Eén van mijn vriendinnen, laat ik haar Jannie noemen, zat al een tijdje niet lekker in haar vel. Het is natuurlijk algemeen bekend dat een verdriet hart dorstig is, maar daar had ik even niet aan gedacht. Terwijl zij dronk als een trechter en ze de fles van de nek had gebroken probeerde zij mij als een kat bij de melk te zetten. Ik had echter geen zin om mee te doen en zat al een tijdje op een droogje.

Op een of andere manier stoorde dat Jannie enorm, waarop ze zei dat de koe de melk optrekt en dat ik niet zo stom moest doen. Bij mij, met m’n paar glazen alcohol op, schoot dat meteen in het verkeerde keelgat. Ik riep tegen haar dat het leven meer in heeft dan eten en drinken, dat zij boven haar bier was en dat ze leek op een muis, want als je die een koekje geeft, wil hij ook meteen een glas melk.

Zij stormde weg en ik besloot naar huis te gaan. De room was daar van de melk, dus dat was andere koffie. Terwijl ik zeker wist dat zij nog een slaapmutsje zou nemen besloot ik verstandig te zijn en een groot glas melk te drinken. Want met melk meer mans en dat zou toch fijn zijn als ik morgen wakker werd. Ik stuurde Jannie nog een appje, en zij mij. Gelukkig blijven we nooit lang boos op elkaar. Soms is er gewoon sprake van een vlieg in de melk. Maar elkaars bloed kunnen drinken? Welnee! Dat is andere thee.

Like & volg